Hvorfor er du utro?

Når forelskelsen stopper.

img_8125

Dette indlæg er skrevet for præcis et år siden idag, det rummer store følelser og derfor så fortjener det at blive udgivet endnu engang! Læs eller genlæs et af mine mest læste indlæg. 


Det siges at man kun kan være forelsket i sin kæreste i omkring et år. Det er der vist nogle eksperter ude i verden der har bestemt. Jeg tænker tilbage.. Jeg har været sammen med Malte i 14 måneder og været forelsket i ham 13,5 måned. Men ifølge eksperterne kan jeg ikke det. Jeg er klar over at de snakker om den stormende: ”jeg kan ikke være i min egen krop af ren lykke og liderlighed” – forelskelse. Er også klar over at de sikkert snakker om en mere “kemisk” kærlighed.. Men der giver altså stof til eftertanke.

Jeg er ikke stoppet med at være forelsket i Malte, men jeg er helt sikkert forelsket på en anden måde end jeg var for 9 måneder siden.
Hvornår ved man at forelskelsen stopper? Jeg har engang fået af vide at når forelskelsen stopper, så starter ”jeg elsker dig” fasen. Men det er da også misvisende…

Jeg er ikke pjattet med de første måneder i et forhold. Jeg syntes som regel det er noget skrammel. Man har så meget pres fordi man inderligt ønsker at denne her gut skal kunne lide en. Man får tarmproblemer, fordi man holder prutter (og andet!!) inde. Man får ondt i siden af låret, fordi man sætter sit skævt på toilettet når man tisser, så det ikke lyder som en elefant der skal lette trykket. Man får røde knopper på tissekonen, fordi man hele tiden skal sørge for at være glatbarberet (det samme gør sig for øvrigt også gældende på benene). Man er kronisk liderlig og det er super rart men også super anstrengende.. Man skal jo helst knalde så mange gange om dagen som muligt – ellers er man jo ikke rigtig ”nyforelsket”. Måske er det kun for mig overstående ting sker, jeg tvivler (og håber) på at jeg er alene om denne her. Mine skuldre sidder oppe under ørene og jeg har kronisk stressved på hele kroppen. Jeg hader de første måneder af et forhold. Jeg går og venter på signalerne så jeg endelig kan føle mig tryg ved at ”lave stort” på toilettet. Det er virkelig usundt for kroppen, det er jeg helt sikker på.

Når alle de faser er overstået, når jeg endelig kan sidde i en behagelig stilling, uden at skulle suge maven ind 8 timer om dagen – DER starter den rigtige forelskelse for mig. Når jeg kan være mig selv! Når jeg kan tulle rundt i min slidte nattrøje og slå en prut i ny og næ.

Nu står man i det, nu er man kærester og den store ”nyforelskelsesfase” er ovre – hvad gør man så?

Jeg tror på at man kan forelske sig i sin parter om og om igen. Du er egoistisk og naiv hvis du tror at forelskelse bliver hos dig for altid. Ligesom lykke, så kommer og går forelskelse også. Du kan fremkalde den, ved at gøre noget godt for dig og din partner, men du skal ikke finde den hos andre. Ligesom lykke, er forelskelse hjemmelavet. Nyd den når den kommer, nyd den når han/hun gør noget godt for dig, og du mærker kærlighedsbobler sitre inde i kroppen. Nyd det når du bare glæder dig til at komme hjem og kramme din kæreste, fordi han er verdens dejligste. Husk på at den kommer, også i de hårde perioder, men i skal arbejde for den.
Hvis du har i tankerne at være sammen med din parter i mange år, måske hele livet, så skal der sgu arbejdes for kærligheden. Forelskelse og kærlighed findes i mange former og størrelser, det kan ikke defineres, styres og kontrolleres. Det skal respekteres, mærkes og nydes.

Jeg kan godt lide at tegne et billede af kærlighed og forelskelse, så det maler jeg lige med bogstaver til jer:

Du møder en mand/kvinde. Der opstår en gnist inde i jer og ud fra begge jeres gnister, der bliver der et lille frø født. Det frø sår i, i en lille potte (den kan males hvis man vil). Det lille frø symboliserer jeres kærlighed og forelskelse. Det lille frø skal have lys, vand, gødning og kærlighed for at vokse – det er jeres opgave. I skal sammen, i fællesskab få det lille frø til at spire. Er kærligheden ægte og gengældt, så vokser det lille frø sig til et træ (en busk er også i orden). Træet skal have blomster på sig, blomsterne symboliserer jeres forelskelse. Gør i gode til for hinanden, vander i jeres forhold rigtigt, så vokser træet sig stort og stærkt. Den lille forelskelse kommer og går, den kommer når i investerer tid i hinanden, og så vokser der blomster frem. Så nu står i foran et træ som er stærkt og fyldt med blomster (hvilke blomster er valgfrit). Det er jeres kærlighedstræ. Det kan blive højt og majestætisk, det kan brænde og grene kan knække af.. Det er jeres historie, det er jeres valg. Kærlighed er det dyrebareste du har, pas på det.

 


Nu er der gået et år og jeg er stadig forelsket i Malte tit og ofte. Han får stadig mine sommerfugle til at gå amok. Vi har i to år, bygget os et stort og smukt træ med masser af blomster. Hurra for kærligheden! Lad os være bedre til at hylde den. 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

15 kommentarer

 • Når eksperterne taler om forelskelse er det på et kemisk niveau. Og vores krop kan faktisk kun holde til det niveau af forelskelseshormonet, vi oplever i den første overvældende forelskelse, i 3 måneder. Ellers bliver vi syge. Kroppen kan også kun opretholde en konstant forhøjet produktion af hormonet i ca 1 år. Derefter normaliseres niveauet og vi oplever kun de små øjeblikke du beskriver. Efter et stykke tid kan kroppen igen klare længere perioder med forhøjede niveauer og man oplever genforelskelse.
  Så det er ren kemi 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Ja det ved jeg godt. Det er ret spændende faktisk. Men tusind tak for info ♥️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hvor er det et fint kærlighedsbillede, du lige tegnede med bogstaverne, der. Smukt beskrevet, Caroline 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er ganske enig – det er ikke det samme som da alt var nyt, og så alligevel. Jeg er 26 og har været sammen med min kæreste i snart 7 år, og jeg kan stadig tage mig selv i at tænke: “Kæft en flot mand”, når han står og roder i køledisken, eller jeg vågner op hjemme i hans lejlighed og han har sat en “godmorgen skat” seddel på hoveddøren, inden han er taget afsted eller fx sender en facebook-invitation som den, jeg bloggede om i foregårs: https://venterpaavin.blogspot.dk/2017/07/kender-i-de-ser-kiksede-par.html <3 😀

  Så ja. Jeg er mere grundforelsket, mere sikker – og det er en anden form for taknemmelig og rolig man bliver – også når han er en total klaphat og jeg har lyst tl at kværke ham, så kan jeg fornemme den i maven.. når jeg er faldet ned igen 😉

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Det er også bare en dejlig følelse. Det er da dejligt for dig at du stadig har det sådan!! 🙂

   Tak for din kommentar.

   KH
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Tak 🙂 Jeg er HELT vild med dine indlæg som omhandler kærlighed. Favoritten er stadig den med “kærlighedssprog”. Så, kan du anbefale et par boger, eller andet, som lærer om livet og kærligheden?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Tusind tak! Ja, det er virkelig også et fint indlæg, det er jeg også glad for. Har du læst: http://carolinethorsfelt.dk/2017/02/lagkagereglen/ ? 🙂 Den er også så fin (hvis jeg selv lige må være så ærlig 😀 )

   Jeg kan godt se om jeg ikke kan finde nogle gode bøger om kærlighed også udgive et indlæg med dem 🙂

   KH
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super smukt og ærligt skrevet!
  Du er bestemt ikke alene om disse ting !☺.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Tusind tak! Det er jeg glad for 😀 ..

   KH
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sussie / Sundmedsus.dk

  Så smukt indlæg! Virkelig godt beskrevet, desværre er der flere og flere der glemmer at passe og pleje deres træ, fordi de har travlt med så meget andet.
  Og det er ærgeligt, når kærlighed er det dyrebareste vi har.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Tusind tak! Ja, det har du ret i, det er ret sørgeligt. 🙁 ..

   KH
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marinne

  Jeg har været sammen med min mand i 32 år. Og vi har igennem årene været venner, forældre, uvenner mm, men helt sikkert også fundet forelskelsen igen flere gange. Måske ikke på samme måde som da vi var 24, men bestemt på den gode måde. Der skal absolut kæmpes og arbejdes for kærligheden og man skal pleje den. For uden kærlighed er verden et trist sted at være. Og der er intet så skønt som ar have en at dele oplevelser (gode som dårlige ) sammen med. 💚

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et spændende emne og indlæg jeg slet ikke læste sidste år! Så tak for gengivelsen og for at være ”dig”.. er vild med det 🙂

  https://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Dejligt indlæg! Interessant at læse, hvordan andre oplever det at være forelsket.
  Jeg har været sammen med min kæreste i 11 år lige om lidt, vi har to piger sammen. For få uger siden fik jeg så mange komplimenter fra en anden, blev set, taget hensyn til og blev varet op af en meget charmerende og galant mand. Det er blevet pænt meget hverdag herhjemme… Så jeg sugede alt hvad jeg kunne til mig, den aften. Men sagde pænt tak, men nej tak til hans tilbud om mere… Men jeg havde lyst til at sige ja! Vores træ trænger i den grad til vand, så jeg håber på regn inden længe…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor er du utro?