5 mandagsanbefalinger #7

Jeg gør det for dem!


Hvis man skal tænke på hvem og hvor mange, der kommer til at læse ens indlæg. Hvem der kommer til at elske ens stil. Hvem der kommer til at rose dit arbejde og din indsats i hjemmet – så kan det nemt blive en hæmsko for mange af os. Vi bliver så usikre på os selv, fordi vi tænker på alle dem, der ikke kan lide det vi laver eller det vi står for.

Det kan være med til at gøre, at jeg klæder mig i mørke farver, fordi jeg ikke vil skille mig ud. Folk vil sikkert synes at mit tøj er for underligt. Det kan gøre at jeg ikke tør skrive det indlæg jeg ellers gerne ville, fordi folk vil sikkert ikke læse med. Måske så tør jeg ikke stille de vigtige spørgsmål på jobbet og på studiet, fordi folk vil sikkert mene at jeg er underlig. “Tænk at du ikke ved det?”..

Jeg var til et foredrag hos Majbritte Ulrikkeholm, som er en skøn forfatter jeg holder meget af. Jeg har 4 af hendes bøger derhjemme og de har tit hjulpet mig, hvis jeg føler mig en smule forkert og alene. Hun snakkede om hvordan hun skrev hendes bøger og om hvordan hendes kreative proces er. Det var enormt inspirerende og jeg havde lyst til at hoppe ud som forfatter! Det er en evig drøm jeg har, men kan ikke lige finde ud af hvad jeg skal skrive om. Malte mener at jeg burde skrive børnebøger? Men.. Hun sagde: “gør det for dem der alleredel lytter, dem der allerede læser”. Men hvem der det? tænke jeg. Det er jo op for fortolkning. Men hvem lytter allerede til mig, uden jeg behøves at sige noget? Hvem elsker mig allerede, uden jeg er nødt til at gøre noget ekstra? Hvem læser allerede det jeg skriver, uden jeg er nødt til at skrive noget?
Hvis man er spirituel, så kan man jo tænke at det er engle, ånder, spøgelser, rumvæsener eller andre væsner som lever mellem himmel og jord. Jeg ved ikke hvem jeg mener der allerede lytter. Men jeg kan godt lide tanken om at nogle gør det. Gerne nogle fredelige væsner/mennesker, som holder af det jeg laver og står for.

Jeg har haft sætningen på hovedet i flere dage: “gør det for dem som allerede acceptere dig. Gør det for dem som allerede lytter. Dem som allerede elsker”. Du behøves ikke være noget ekstra, du behøves ikke gøre noget vildt – du skal bare være dig. Også er der selvfølgelig nogle som elsker dig, lytter til dig og accepterer dig – præcis som du er.

Gør det for dem! Hop i det tøj der gør dig glad, fordi DE vil elske det. Ræk fingeren højt og spørg løs, fordi DE vil aldrig dømme dig. Bare skriv løs på lige præcis det du vil, DE vil altid læse det. De vil aldrig dømme dig og synes at du gør noget forkert. Tramp hårdt i jorden og tillad dig selv at fylde, fordi DE vil hoppe sammen med dig. De vil altid være på dit hold, støtte op omkring dig og elske dig helt oprigtigt. Gør det for dem idag!


Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

1 kommentar

  • amelia

    Det med at spørge en ekstra gang på studiet kender jeg alt til! Jeg stoppede ikke med at spørge efter forklaringer og kom med “dumme” spørgsmål, før jeg forstod det. Min lærer sagde til mig: “et af dine største styrker er, at du bliver ved og ved med at kræve en forklaring, før du forstår det”. De ord har jeg aldrig glemt. Ja, mine klassekammerater synes det var vældigt sjovt, men hvem er de i sidste ender som taber, hvis jeg ikke gjorde det – mig selv! Den erfaring har jeg taget mig med videre på arbejdsmarkedet, og det får jeg igen ros for – så tip herfra: spørg løs, ligemeget hvem der så griner af det.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 mandagsanbefalinger #7