Rejseguide: Samsø

Jeg vil ikke give en lang prædiken.. MEN…

Hvis der er noget, som kan få mig til at gå i baglås, så er der når folk de prædiker overfor mig. “Du skal spise det her for at være sund”, “dét her tøj er pænest i sommersæsonen”, “SÅDAN skal dit hjem se ud”, “10 ting du kan gøre for at blive sund og glad…”. Jeg går baglæns og vender rundt.

Men nogle mennesker har et godt budskab. Et budskab som er vigtigt at komme ud med, fordi det faktisk kan gavne os alle. Her snakker jeg ikke om Scientology, bare rolig. Men, jeg lyttede til en podcast af Radio 24/7 forleden. De snakkede om miljøet og en ny undersøgelse der er blevet lavet henne på Oxford University. De har lavet det hidtil største studie af landbrugets indflydelse på kloden. De siger kort fortalt, at hvis du vil gøre noget godt for miljøet, så skal du helt stoppe med at spise kød og produkter der kommer fra dyr, altså leve vegansk. Det er især oksekød der er så skadeligt for vores planet, fordi koen skal have så meget plads at gå på og den forurener vores jord utrolig meget. Der bliver fjernet regnskove og almindelige skove, for at der kan gå køer rundt, så vi kan få vores mælk, ost, kød og chokolade. Det er mere skadeligt for kloden at spise kød, end det er at flyve? Vildt..

Jeg har i 2 år vidst at vi spiser ALT for meget kød! Det er ekstremt skadeligt for vores planet og vi ender med at æde os fra hus og hjem. Jeg så Cowspiracy for nogle år siden, en dokumentar der simpelthen rystede mit indre så voldsomt, at jeg ikke rørte oksekød i mange måneder efterfølgende. Find filmen på Netflix eller Youtube, hvis du vil videre mere. OG ja, selvfølgelig skal du tage en dokumentar med et gran salt, det er jeg klar over – men den har altså stadig fat i noget.
For 2 år siden, besluttede Malte og jeg at leve mere vegetarisk. Det var svært i starten, fordi hele ens mindset omkring mad er bygget op omkring kød, men efter nogle måneder så har du vænnet din hjerne til at tænke lidt anderledes. Faktisk så spiser jeg meget sjældent kød, især ikke ko og gris. Jeg vil helst ikke indtage oksekød længere, ikke fordi jeg ikke kan lide det – JEG ELSKER OKSEKØD! Men, fordi at det er et valg jeg har taget, for planeten og min krops skyld. Vi valgte at prøve at leve mere vegetarisk og tænke mere på miljøet. Hvis vi spiser hjemme, så spiser vi kun vegetarisk og nogle gange vegansk. Men hvis vi er ude, så spiser vi det der bliver sat foran os. Vi tænkte at det skulle være en balance. Intet behøver at være 100% det ene eller 100% det andet. Der findes måske en gylden mellemvej? Og dermed ikke sagt at jeg aldrig spiser oksekød, fordi det gør jeg. Nogle gange så skal jeg bare have en bacon, cheese burger OG DET ER OKAY! I min verden i hvert fald.
Efter at jeg begyndte at spise mere vegetarisk, så kunne jeg mærke at min mave ikke var så oppustet mere. Jeg pruttede ikke så tit som jeg gjorde før, og der var mere balance i min afføring (ja, vi kommer lige tæt på hinanden her). De gange jeg så har spist oksekød, så bliver jeg ekstremt oppustet, jeg får kramper i maven og jeg kunne prutte mig selv til månen. Det er ganske ubehageligt faktisk.

Jeg har ikke lyst til at prædike om at du skal spise mindre kød, fordi valget er dit eget selvfølgelig. MEN, jeg vil alligevel bede dig om at se på alle de undersøgelser og fakta der er omkring vores kød-indtag. Jeg tror ikke at vi alle skal blive veganere for at redde planeten, jeg tror at hvis vi alle indfører 2-3 vegetariske dage på en uge, så er det nok. Men hvis vi fortsætter som vi gør nu, så kommer der en dag, hvor vi alle er nødt til at være 100% veganere, for at redde jorden. Jeg bryder mig ikke om at være 100% det ene eller det andet, så det vil jeg da virkelig håbe aldrig sker.

Men.. Det er jo ikke kun kød vi kan skære ned på, for at gøre noget godt for miljøet. Hvad kan vi ellers gøre? Hvilke små gode råd kan vi gøre for at gøre en stor forskel? Jeg har mange veninder som gerne vil være bedre mod miljøet, men de ved simplethen ikke hvor de skal starte. Lidt har også ret. Folk skal stoppe med at råbe en ind i hovedet at man er et egoistisk menneske hvis man spiser kød! Eller at man er et miljøsvin fordi man ryger eller shopper for meget tøj. Lad nu folk have deres holdinger og meninger, MEN prøv istedet at inspirere hinanden. Så jeg vil ikke prædike om hvad du skal og ikke skal gøre, men jeg vil bede dig om at skrive dine bedste miljøvenlige-tips ned til mig/os, også deler jeg det i et indlæg. Gå på arbejde, tag trapperne istedet for elevatoren, spis mindre kød, spis mere lokalt, spar på vandet og gå i bad med kæresten, sorter dit affald osv. Send dine tips ind til mig i indsendelsesformularen nedenfor.
Lad os inspirere hinanden, istedet for at dømme og bestemme over hinanden, det er ikke for sent at gøre planeten grøn igen! TAK. 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

Jeg bliver så glad når i kommenterer.

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejseguide: Samsø