Lad os snakke om: "økonomi" #1

Din krop, din frihed!

Reklame for Anodyne

Da jeg begyndte at træne som voksen drillede min læn mig voldsomt. Jeg er svajrygget og det har skabt en del udfordringer for min krop de sidste par år. Jeg har været til fysioterapeut med det, hun gav mig nogle øvelser der ikke virkede. Jeg har været til fodterapeut med det, hun gav mig nogle indlæg i mine sko som ikke virkede. Mennesker har sagt at jeg bare er i dårlig form, så det ville hjælpe at løbe noget mere. Det virkede heller ikke. Nogle perioder har jeg haft så ondt, at jeg ikke har kunne rejse mig fra sengen! Jeg har følt mig ekstremt handicappet og taget som fange i min egen krop.

Jeg begyndte at gå til yoga for at styrke min krop og balance. Det er efterhånden 5-6 år siden jeg prøvede det for første gang. Jeg havde meget svært ved at være i mange af stilligerne, fordi jeg ikke spændte ordentligt op i min core, og fordi at min læn simpelthen ikke ville tillade mig det. De aller fleste gange faldt jeg også på røven, fordi min balance var ikke eksisterende. Jeg fortsatte og øvede mig både hjemme og i træningscenteret så tit min krop ville tillade mig det. Jeg kunne mærke at det styrkede min balance og min krop. Efter nogle måneder kunne jeg mærke en tydelig forskel i min læn. Jeg kunne faktisk gå igennem en del dage uden nogle smerter!
– Til dagligt arbejder jeg med udsatte borgere, så jeg kan være udsat for at min ryg kommer ud i nogle stillinger, den ikke har det så godt med. Jeg kan med det samme mærke, hvis jeg har haft en arbejdsdag med tunge løft i min læn. Selvom jeg måske løfter ordentligt, så glemmer jeg at spænde ordentligt op og jeg betaler prisen med det samme. Det samme gør sig gældende, hvis jeg har nogle lange dage på studiet, hvor jeg sidder ned i 7-8 timer. Min ryg falder sammen, jeg kommer til at sidde tosset og jeg mærker det meget hurtigt i min ryg og læn.


Jeg har de sidste par uger testet holdningskorrigerende tøj fra Anodyne. Jeg tænkte at det kunne hjælpe mig til at opretholde min lige ryg, da jeg grundet mit svaj, godt kan komme til at svaje for meget, eller falde sammen. Inden jeg testede den, så troede jeg at tøjet kun var til sportsudøvere eller ældre mennesker, som efter mange år på arbejdsmarkedet, er faldet sammen i ryggen. Men hvem kan egentlig bruge tøjet og virker det? 

Men først, hvem og hvad er Anodyne? 
Anodyne er europæisk holdningsorienteret tøj og produkterne er også CE-mærket som medicinsk udstyr i Europa. Teknologien er inspireret af kinesiotape, en behandlingsform der ofte er brugt af fysioterapeuter til at korrigere muskelfunktionen, forbedre blodcirkulation, lindre og medvirke til behandling af smerter og spændinger. Holdningskorrigerende tøj aktiverer rygmuskulatur, skuldre og skulderblade, uden at pacificere og fastlåse dine muskler og led. (læs meget mere HER)

Hvad gør Anodyne?
Fornemmelsen af at du falder sammen i ryggen når du sidder foran en computer, dét har vi alle vidst prøvet. Produkterne fra Anodyne, retter dig op i ryg og læn og du mærker derfor at din rygsøjle er rank. Trøjen smører sig om din krop, du kan derfor sagtens have en trøje udover, hvis du har den på på jobbet. Det føles lidt som at have en top på, inde under en t-shirt. Produkterne er ikke kun til folk som udøver sport, det er også til dig som bare gerne vil rettes op i ryggen. Desuden så er tøjet med til at forebygge skader på kroppen, da det hjælper til at du naturligt passer på din ryg.

Hvordan kan jeg mærke det på min krop? 
Jeg har testet trøjen og bukserne i nogle uger nu. Jeg har haft bukserne på til yoga og dans, men trøjen har jeg også brugt til hverdag på mit studie og på mit arbejde. Man skal lige vænne sig til at trøjen sidder så tæt om ens krop, men det sidder fast og kryber ikke op irriterende steder. Jeg havde tøjet på til en yolates time (dans, yoga og pilates), hvor vi kom ud i nogle dybe stræk og dansede rundt i lokalet. Til yogaen kunne jeg klart mærke en forskel, da trøjen giver mig en rette ryg, som jeg som regel skal “huske mig selv på” at have. Når det ikke for mig er naturligt at have en ret ryg grundet min læn, så er det altså en befrielse at kunne slippe de tanker, og bare nyde timen fuldt ud. På en 8 timers vagt på arbejdet, var der en beboer der var faldet, selvom jeg reagerede som jeg plejede, så kunne jeg mærke at min ryg var mere rank i mit løft, så jeg derfor ikke fik ondt i min læn. Det var nogle ekstremt positive oplevelser jeg havde med tøjet. Jeg går ikke rundt med det hver dag, men hvis jeg har en lang dag med arbejde, studie og træning, så har jeg gjort det til en vane at have trøjen med i tasken.

Du er ikke nødt til at have skavanker og dårlig ryg/læn for at benytte holdningskorrigerende tøj fra Anodyne. Men hvis du har lidt problemer, så tror jeg virkelig du vil mærke en mærkbar effekt. Vi har kun én krop og jeg har allerede været udfordret nogle gange på min, derfor så synes jeg det er rart at kunne få noget hjælp, der støtter og hjælper mig. Pas på dig selv og husk at din krop er klogere end du tror. Den skal nok fortælle dig hvad den har behov for, det eneste den forventer retur, det er at du lytter til den.

Læs meget mere om Anodyne og deres produkter på deres Facebook, Instagram og hjemmeside

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

Jeg bliver så glad når i kommenterer.

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os snakke om: "økonomi" #1