Lad os snakke om: "bryster" #1

Lad os snakke om: “bryster” (min historie)


Igår delte jeg første del af jeres ærligheder om jeres bryster. Idag er det min tur til at dele min historie om mine bryster/gajoler/patter – kært barn har mange navne.

Jeg mindes ikke at jeg nærmest havde en barm i mine spæde teenageår. Jeg kan huske at min søster købe en bh til mig, men jeg brød mig virkelig ikke om at have den på, den generede og jeg synes ikke at jeg have behov for den. Jeg mødte min første kæreste som 15-16 årig og min mor skulle lære mig om hele præventionsverdenen. I 8’ne klasse brugte jeg en B-C skål. Så begyndte jeg at spise Yasmin p-piller, et mærke jeg forøvrigt håber er bandlyst da de absolut ikke gjorde meget godt, for rigtig mange kvinder. I 9’ne klasse brugte jeg en G-skål. Mine bryster voksede helt enormt meget på meget kort tid. Og hvad sker der for unge piger med store bryster? De får sgu rigtig meget opmærksomhed fra drengene. Selvom jeg havde så store bryster, så kom jeg dem stadig i en sports-bh og med en masse indlæg i, så de sad under hagen. Hold nu kæft hvor folk de gloede. Jeg var en lille tynd pige uden røv, men med giga bryster.
I 10’ne klasse, da jeg var omkring de 17-18 år så gik det amok, selvom jeg ikke troede de kunne vokse mere. Jeg var oppe og bruge en H-I skål, hvilket er ret vildt, da jeg stadig var en ung pige på omkring 50-55 kilo.. De var jo helt vildt dyre de bh’er. Man kunne nemlig kun få min størrelse i Change og der kostede en bh mellem 400-500 kr. Jeg kan huske at jeg havde en hvid blonde bh i størrelse 65I. Jeg fik meget opmærksomhed pga. mine bryster og jeg søgte det nok også en del. Jeg var ekstrem usikker på mig selv, så hvis jeg bare kunne bruge mine bryster som våben, så var det jo nemt nok. Jeg har fundet et billede fra min venindes 18 års, man kan muligvis ikke se hele min barm, men man kan godt se hvor store bryster jeg havde dengang. 
På billedet ovenfor er der ikke indlæg eller noget i, de er simpelthen bare så store. Havde mange andre billeder, men jeg kan ikke finde dem lige nu. Men man kan forestille sig det ikke?

Jeg blev ældre og jeg blev mere opmærksom på min krop. Jeg fandt ud af at jeg egentlig ikke brød mig om at vise mig så meget frem. Måske skyldes det også en eks kæreste, som gjorde en dyd ud af at fortælle mig, hvor “luder-agtig” jeg så ud, når jeg var nedringet. Jeg dækkede mig til og begyndte faktisk at hade mine bryster. De var tunge, de var for store. Jeg kunne ikke have noget tøj på, uden det så vulgært ud. Mine brystvorter var ALT for store, det så simpelthen så ulækkert ud. Jeg udviklede et så stort had til dem, at jeg aldrig tog en BH af. Jeg sov med den på, ingen fyre måtte røre ved dem og jeg ønskede dem hen til et sted hvor solen ikke skinner. Jeg nægtede at tage min bh af når jeg havde sex, fordi jeg troede at de mændene også ville mene at de var ulækre.

Jeg begyndte at træne ekstremt meget, hvilket betød at jeg røg “helt” ned i en F-skål og det bruger jeg ca også idag. Hele min kamp for at acceptere min krop, den betød også at jeg skulle acceptere mine bryster. Det har jo været en lang kamp og nogle dage kæmper jeg stadig. (hvis du ikke kender til min krops-historie, så læs om det i et 4 delt indlæg HER)

Mit forhold til mine bryster er helt anderledes idag. Jeg elsker min barm og jeg synes helt ærligt at jeg har nogle meget flotte bryster. Jeg viser dem sjældent frem i nedringet tøj, men det handler ikke om at jeg er flov over dem – det er bare ikke min stil. Jeg er stoppet med at bruge dyre bh’er som strammer og gør ondt, jeg bruger kun bh’er fra Moons And Junes som jeg kraftigt kan anbefale. De har bh’er til alle størrelse bryster og man kan ikke mærke at man har deres undertøj. Min brystvorte og området omkring dem (areola), er jo ikke blevet mindre, men jeg synes slet ikke at de er for store længere. Jeg har en stor barm, så det vil se helt underligt ud, hvis jeg havde bitte små brystvorter.
Jeg har en mand som elsker mine bryster, og som komplimenterer dem hver gang han ser dem. Jeg husker selv at holde om dem, rose dem og være glad for at de er der – hvilket jeg ved der hjælper på min accept. Jeg synes klart at de er flottest når min vorte er stiv, men jeg synes ikke at de er ulækre hvis den ikke er (hvilket jeg gjorde som teenager).

Jeg ved vi lever i en verden hvor bryster helst skal være kuglerunde og gerne med lidt fylde. Hvilket er helt forskruet, fordi bryster ser ud på tusinde forskellige måder. De er store, små, lange, korte, skæve, lige, usymmetriske og kantede! Man kan jo få dem ændret hvis man er utilfreds med dem, og forstår godt at man vil det – da der er så meget seksualitet i ens barm. Men jeg ved også at mange kvinder får sådan en operation før de prøver at acceptere dem. De har sat sig i hovedet at deres bryster ikke er store nok/lige nok eller andet, og derfor får de en operation. Jeg overvejede selv en operation, for at få mindre bryster. Jeg er glad for at jeg ikke fik det, at jeg lærte at acceptere dem, holde af hvordan jeg er skabt – selvom jeg ikke ligner alle andre. Men er meningen med livet at vi skal ligne hinanden? Eller at vores bryster skal se ud som kvindernes på busserne? HELL NO! Dine bryster, dine regler. Intet ondt ord om kvinder der får lavet deres barm, for hvis mine kommer til at hænge nede ved min navle når jeg har ammet mit barn, så kan jeg da sagtens finde på at få dem løftet. Jeg ønsker bare at du ser på din egen krop, din egen måde at være skabt på, istedet for at prøve at passe ind i den måde medierne og samfundet, prøvet at skabe os. Du er dig og du er nok! 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

4 kommentarer

 • Trine

  Hej Caroline.
  Tak for din blog og dit fokus på tabubelagte emner. Vildt fedt!
  Hvis jeg må høre ad, hvad størrelse og hvilken model bruger du så hos Moons and Junes? Jeg har selv ret store bryster, men er i tvivl om en bh derfra overhovedet vil støtte ordentligt uden bøjle i. Hvor meget støtte vil du sige de giver? Og er det den du har på, på det øverste billede?
  Jeg bruger 70F i sportsbh’en fra purelime, som jeg har set, du også bruger, bare til sammenligning.
  Kh Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Trine.

   Tak fordi du læser med!

   Jeg bruger en M på billedet i indlægget. Jeg bruger modellen “Audre” men du kan se på deres hjemmeside under “sittings” hvordan bh’erne sidder på forskellig størrelse barme 🙂

   Vh
   Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Hej Caroline. Jeg er en kvinde også med store bryster, og med små brystvorter. Det er dog ikke så rart at høre det nok ser underligt ud.. bare lige et heads up for ikke at nedgøre andres kropsvirkelighed for at retfærdiggøre sin egen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Amanda.

   Det var bestemt heller ikke ment for at nedgøre nogle. Alle bryster er skønne bryster!

   Vh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os snakke om: "bryster" #1