Jeg ser dig - se mig.

Det perfekte forhold?


For nogle er det perfekte forhold, hvis man ikke skændes. For nogle er det perfekte forhold, hvis man har sex 3 gange om ugen. For nogle er det perfekte forhold, hvis han/hun bare gider at tage opvasken. Andre kan spørge sig selv: “hvad er det perfekte forhold?”.
Det lille spørgsmålstegn gør hele forskellen, ikke? Det perfekte forhold vs Det perfekte forhold?. Hvad er definitionen af perfekt? Den Danske Ordbog skriver: “uden fejl eller mangler; fuldstændig tilfredsstillende”. Jeg bryder mig ikke om ordet “perfekt”, fordi i min verden er der ikke noget der er eller burde være perfekt. Måske kun lige en faldskærm, chokolade og Øresundsbroen.
Har man egenlig lyst til at leve i et “perfekt” forhold? Det tror jeg simpelthen ikke at nogle gør eller ønsker. Mit første forhold var dejligt, men der manglede jeg noget vigtigt, så jeg gik min vej. Mit andet forhold havde det vigtige jeg manglede, men så opdagede jeg at jeg manglede noget andet, så jeg gik min vej. Mit tredje forhold var forfærdeligt, så der gik jeg min vej. Mit fjerde forhold var skønt, der var trygt og rart, men jeg manglede stadig noget, så jeg gik min vej. I mit nuværende forhold har jeg accepteret at jeg ikke kan få det hele, men at jeg har nogle kerneværdier som jeg er nødt til at have i mit forhold. Jeg har behov for at vi kan tale sammen, om alle de svære følelser. Jeg har behov for at han tilfredsstiller mig seksuelt. Jeg har behov for at han kan være sammen med min familie og mine venner.
– Men er det min kærestes ansvar at indfri min værdier? Hvis han ikke kan gøre de ting du ønsker, er det så fordi du aldrig har ydret at du gerne vil have at han gør det? Har du åbnet munden og fortalt ham hvad du ønsker? Har du sat stolen for døren og sagt: “det finder jeg mig fandme ikke i!”. Eller har du tænkt at det burde være indlysende, det burde en vær idiot kunne se. Hjerner fungerer forskelligt. Nogle kan fornemme vinket med vognstangen, andre skal nærmest have den lige i sylten før de forstår hvad du mener.
Malte og jeg har vores problemer. Det er en privat sag. Kærlighed er sårbart og når vognen vakler, så kan man blive bange. I snart 2,5 år har jeg elsket hver en centimer af ham.
– Jeg tror jeg er medfødt med en skepsis overfor kærlighed. En gang hver tredje måned bliver jeg ramt af et stik. Fornemmelse af at han ikke vil mig nok eller en stor mængde træthed over ham. Så går der lige nogle dage også smelter mine knæ sammen når han kysser mig. Tror min krop lige tester mig, om jeg faktisk er lykkelig og om min kærlighed er ægte.

Han kiggede på mig i starten. Sagde de ting han IKKE ønskede i vores forhold. Erfaringer han har gjort sig. Jeg kiggede igen, fortalte ham at jeg havde det på samme måde. Jeg fortalte ham mine erfaringer og mine værdier. Det kan vel ikke hedde en “gentleman agreement” når jeg er kvinde. Men vi kiggede hinanden dybt i øjnene og vi vidste godt at vi begge var indforstået med det hele.

Jeg kan råbe af ham, fordi jeg ønsker flere gaver. Mit kærlighedssprog er gaver. Jeg kan tage mig selv i at tænke de mest ubehagelige tanker om ham, fordi jeg selv har det skidt. Vores evige kamp om hvem der vasker blenderen og stempelkanden af. Det er småtterier, men små problemer kan skabe stor rabalder.
Jeg ser ham stå inde i en blomsterbutik, hvor ham køber 5 store solsikker til mig. Han ved at jeg skal til eksamen i morgen og jeg skal bruge dagen idag på at øve mig. Solsikken er min yndlingsblomst. “Men vi rejser jo i overmorgen, så kan jeg jo nærmest ikke nå at nyde dem”, han sagde: “pjat, du har hele dagen idag, i morgen og på fredag inden vi rejser – masser af tid”.

Det perfekte er for mig det uperfekte. De fejl der gør at vi sammen bliver klogere. De udfordringer det gør os stærkere og de skænderier der bringer os tættere på hinanden. Jeg vil dig ikke kun når det hele er nemt. Når sexen spiller, når komplimenterne flyver rundt om ørene på os. Jeg skal huske mig selv på at man godt må fejle. At livet ikke er en lige landevej med høj sol. At vores stig er fyldt med bump, knækkede grene, regn og regnbuer. Den er ikke perfekt, fordi det er vi heller ikke selv. Den er vores, vi går på den sammen og her er ganske rart. Tak

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

5 kommentarer

 • Nogle gange, kan han da godt gøre mig stiktosset, når han dobbeltbooker aftaler eller ikke tørre bordet af for 8. gang på en uge for 700. uge i træk, men alt i alt, er jeg simpelthen så glad for ham skægaben derhjemme. Han er skide sød, elsker min familie og forkæler mig til op over begge øre. Og så har han stadig ikke hævet stemmen for mig, på 8. år – diskutere kan vi tilgengæld sagtens, men aldrig mere end det. Ham, er jeg heldig med.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Jeg tænker… Hvis han ikke gjorde os stiktosset, ville vi så overhoved tænde på ham? 😀 …

   KH
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Ej hvor er det godt skrevet og hvor er han sød at købe dig blomster, selv om du kun kan nyde dem i to dage 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Det er nemlig mega sødt! Så må jeg bare nyde dem ekstra meget 😀

   KH
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kan man ikke bruge ‘perfekt’, når forholdet er som det er?

  Som du beskriver lidt i indlægget, kan jeg godt tænke det er et perfekt forhold, fordi jeres forhold til hinanden er som det er i medgang og modgang, i gode og dårlige dage. Jeg kan godt se det er lidt farligt at bruge ‘perfekt’, for det er jo individuelt hvordan man opfatter ordet ‘perfekt’.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg ser dig - se mig.