Lad os snakke om: "sex i et forhold" #3

Hvordan skabes en familie?

Det er en kvindes ret at få børn. Det er en mands ret at få børn. Vi er sat på jorden for at få børn. Men hvorfor findes der så mange børn som ikke har en mor eller far? Hvorfor findes der så mange børn som skal i pleje. Hvorfor hører vi om mennesker der gør utilgivelige ting overfor deres børn. Gad vide om de forældre ønskede at få børn.

Ingen mennesker tager et valg om at blive en dårlig mor eller far. Det nægter jeg at tro på. Man gør det bedste man kan i den givende situation. Mange kigger nok tilbage og tænker: “hvis jeg havde fået børn nu, så havde jeg nok gjort det anderledes”. Eller måske: “hvis jeg selv kunne vælge, så havde jeg valgt ikke at få nogle børn”. Sikke et tabu det må være.

En familie er for nogle ens kød og blod. Mor, far, søster, mormor, morfar og kusiner. Jeg har ofte følt mig meget forladt i min familie. Eller nærmere “af” min familie. Der er mange af mine familiemedlemmer som er gået ud af den relation jeg ellers troede vi havde. Det forstår man ikke som lille pige. Det forstår man ikke som voksen. Jeg har en lille og enormt kærlig familie som jeg i den grad elsker. Så har jeg min anden familie som består af veninder og min kærestes familie. Er det vigtigt for ens relation, at man bor tæt på hinanden? Eller kan en stærk familierelation godt bestå, hvis man bor mange hundrede kilometer væk fra hinanden?

Malte og jeg er en familie. En meget lille en indtil videre. En dag løber der sikkert en masse fødder og poter henover vores trægulve. Jeg er tættere på 27 end på 26 år. Lysten for at få børn daler kun med årene. Det har jeg accepteret. Malte vil gerne have børn. Jeg vil gerne giftes. Jeg ved at vi nok skal få børn. Jeg håber at vi nok også bliver gift. Jeg vil elske at være nogens mor, når den tid er til det. Men jeg ønsker ikke at være 3-4 børns mor. Jeg ønsker lige nu kun at være 1 barns mor. “Det er jo synd for barnet! At du fratager dem et ønske om at søskende!”. Den tid, den bekymring. Måske står jeg med et barn i hænderne, der så er mit. Også falder alt på plads. Englene lander på gulvet omkring mig og pludselig giver livet bare mening. Jeg har endelig accepteret at jeg gerne må vente med børn. Fordi at venner og veninder skyder dem ud af sig, så betyder det ikke at vi skal. Vi skal finde en måde at skabe vores egen familie. Vi skal finde ud af hvor vi skal bo, hvem vi skal have som naboer, hvilke jobs vi kunne tænke os at arbejde med. Jeg skal have taget et kørekort og vi ønsker at bo i udlandet i en periode.

Jeg ser mange familier som gør det godt. Mange måder at være familie på, som jeg finder inspirerende. Jeg ser at den måde mine aller tætteste har valgt at være familie på, den er langt væk fra hvad jeg ønsker. Bare fordi man er vokset op i samme område og har delt mange interesser som barn og ung, så betyder det ikke at man skal dele dem som voksne. Gå to skridt tilbage, smile og sige: “sejt – men ikke noget for mig!”. Og stadig blive mødt i det. Følt sig respekteret i ens holdninger og meninger. Hvordan kan jeg forvente at nogle skal respektere min holdning og mine meninger, hvis jeg ikke tør at stå ved dem? Stå fast som en klippe også skal folk nok lære det. Nogle har brug for lidt tid. Hvis man har været vant til at se en person i en bestemt rolle i mange år, så tager det noget tid at løsrive sig.

Familier bliver skabt på kryds og tværs af landet, religioner, meninger og holdninger. Bare fordi du er født ind i noget DNA, så betyder det ikke at det er din familie. Måske rent juridisk, men ikke sådan rigtigt. Den stærke familie er den som er der for dig. Den som lytter til dig og respekterer dine holdninger og meninger. Dem som kan fortælle dig at du er helt ude og skide, men også komme med 8 kilo bland selv slik. Og hvis dén familie er veninder fra gymnasiet, naboer fra Svendborg eller din biologiske søster – så vær taknemmelig for at du har en familie. Hvordan den skal skabes, og hvordan den skal bestå med rutiner og traditoner, det må i finde ud af i fællesskab.

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

Jeg bliver så glad når i kommenterer.

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os snakke om: "sex i et forhold" #3