De skadende tillægsord..

Indsend din historie: “Diskrimination i nattelivet”


Reklame for Københavs Kommune

Har du oplevet forskelsbehandling på baggrund af dit køn, alder, seksualitet, tro, etnicitet, politisk overbevisning eller social baggrund i nattelivet?

Unge såvel som ældre kvinder og mænd, har oplevet diskrimination i nattelivet. For mange er det et tabu at sige fra, fordi reaktionen: “nå, han var jo bare fuld, det var jo bare for sjov”, den har vi hørt på et par gange for meget. Alkoholen hjælper heller ikke altid på det, fordi det slører vores sanser og vi bliver pludselig i tvivl om hvad der er “rigtigt” og “forkert”. Måske var det mig der overdrev? Måske sagde han egentlig bare at jeg så sød ud, måske tog han mig slet ikke på brysterne. Københavns Kommune har igangsat en kampagne som sætter fokus på emnet, fordi det simpelthen ikke er i orden!

Jeg har oplevet nogle meget ubehagelige ting i det københavnske natteliv. Mange af tingene har jeg ikke delt, fordi jeg i situationen ikke gjorde noget ved det. Jeg frøs til is, vidste ikke hvad jeg skulle sige. Det har været ekstremt tabubelagt for mig, at jeg ikke “turde” at stå frem og stå op for mig selv og min krop/køn. Jeg vil gerne dele mine oplevelser med jer, men jeg har i den forbindelse også brug for jeres oplevelser. Jeg har endnu engang brug for jeres ærlighed, selvom den kan være svær at give. Har du oplevet diskrimination i nattelivet? Gjorde du noget ved det? Snakkede du med nogle om det? Hvorfor er det et tabu for mange? Hvorfor oplever man at alkohol kan være en “undskyldning” for at det er okay at diskriminere folk? Var det måske i øjeblikket ikke noget du tænke over, men da du så blev ædru, så kunne du godt se at det ikke var okay?
– Uanset hvad din historie er, så del den med os andre. Rigtig mange unge mennesker har brug for at vide at det IKKE er okay at der bliver forskelsbehandlet, fordi man er kvinde, homoseksuel, muslim, blondine eller fordi man er nedringet klædt! Din krop, dine regler! TAK – sammen kan vi bryde tabuet.

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

2 kommentarer

 • Jeg synes det er så vigtig med sådan nogle indlæg! Jeg har sendt min historie ind.
  #sammenkanvibrydetabuet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Præcis! Det er så mega vigtigt <3 Tak fordi du har skrevet ind!

   KH
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De skadende tillægsord..