Lad os snakke om: "sex i et forhold" #1

Jeg er lykkelig bange

Men vi er lykkelige. Lige nu. Lykke er ikke permanent, lykke kan ikke være en følelse der bor i dig for evigt. Erfaring siger mig, at lykke kommer oftere, hvis jeg sørger for at gøre noget godt for mig selv. Hvis jeg sørger for at være sammen med mennesker der giver mig energi, istedet for bekendtskaber som tager på min energi.
Jeg må have ramt rigtigt. Fordi jeg har aldrig før oplevet så mange stik af lykke, som da du kom ind i mit liv.

Vi sidder i vores Airbnb lejlighed. Det er i en forstad til Siena. Her er hyggeligt. Ingen turister. Imorgen skal vi videre, videre til kysten. Der skal vi bo til søndag. Søndag skal vi tilbage til Bergamo – der hvor det hele begyndte. Der hvor det hele vil ende. Slutningen, inden vi skal hjem. Hvad er definitionen på “hjem”?

“Det her er godt for os. Vi arbejder for meget” siger du. Vi sidder på en café i Siena og spiser vores pasta. Vi har spist pasta og pizza siden i fredags. Vi er ikke trætte af det endnu.
“Vi burde flytte til udlandet i en periode” siger du
“Hvornår?” spørger jeg
“Efter dit studie?”
“Jeg troede vi skulle rejse rundt i Asien efter mit studie?” siger jeg så. Min mund er fyldt med pasta
“Jeg vil gerne bo i udlandet med dig” siger du
“Jeg vil også gerne bo i udlandet med dig” jeg kan ikke finde ud af om jeg mener det. Er egentlig ret bange.
“Hvor skulle det så være?” spørger du så
“Et sted hvor de taler engelsk. Det vil nok være meget klogt” siger jeg. Jeg tænker over at jeg ikke ved hvordan man siger “social og special pædagogik” på engelsk. Malte har boet i udlandet i et halvt år. Han er dygtig til engelsk.
“Hvor længe skal vi så være væk?” spørger jeg så igen
“6-12 måneder?” siger du. Jeg er i tvivl om det er et spørgsmål eller et svar.
Vi snakker om at vi kan rejse rundt i verdenen efter jeg er færdig på studiet. Så kan vi derefter bosætte os i et land bagefter.
“Men det er mange ting vi så skal have med rundt. Også især hvis vi skal flytte til udlandet lige bagefter” siger jeg så
“Det behøver det ikke at være. Du kan bare have 2 kufferter med med tøj i?” svarer du
“Ej. Jeg skal have flere ting med” udbryder jeg
“Som hvad?”
“Nips ting! Min fars lysestage, din mors figur og min yndlingskop” siger jeg så
“Nips ting gør ikke et hjem til et hjem, et hjem er ikke materialistiske ting” påpeger du
“Nej, men du har prøvet det her før. Jeg skal have noget med mig. Jeg har behov for min bamse”
“Der kan også ske meget. Du er først færdig til januar 2020” siger du så, du tager min hånd
“Mener du mellem du og jeg?”
“Nej, os to er jeg sikker på. Job, økonomi og sådan noget”
Jeg smiler. Vi snakker om Skotland og Holland. Vi drømmer os frem i tiden. Gad vide hvornår vi skulle købe en hund.

En hjemløs kvinde sagde engang til mig: “kommunen gav mig en bolig. Der var 4 vægge og det var langt væk fra byen og der hvor jeg havde min omgangskreds. Det var en bolig, men det var aldrig mit hjem”.

Malte har ret i at “hjem” er en følelse. Der er ting man kan være tilknyttet til, som man forbinder med hjem. Men man kan også skabe nye forbindelser. Jeg er bange for at skulle bo i udlandet. Jeg kan være bange for at vi bliver røvet her i Italien. Min hjerne siger: “hvad nu hvis…..”, istedet for bare at lade sig flyde med og opleve verdenen uden så meget skepsis. “Du er nødt til at have lidt mere tillid til verdenen, du behøver ikke være så bange” sagde Malte til mig forleden. Han har ret.
Jeg har aldrig defineret mig selv som “modig”. Men jeg har ikke lyst til at være så bange for det ukendte. Jeg vil elske at opleve at bo i udlandet. Måske endda en dag få nogle børn og bo i udlandet med dem. Flytte til Fyn og bo i et skønt hus langt væk fra storbyens larm. Det er skræmmende og jeg vil helt sikkert blive bange undervejs. Men lad ikke “hvad nu hvis’erne” stoppe dig fra at kunne definere dit eget hjem!

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

8 kommentarer

 • Camilla

  Har du overvejet et semester i udlandet i forbindelse med din uddannelse?
  Jeg følte ikke helt at jeg var god til engelsk heller, men så tog jeg et semester i USA uden nogen andre danskere. Det kan klart anbefales. ( jeg havde et par bøger med hjemmefra og er billedealbum, synes en kop lyder som en god ide)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Camilla.

   Ja det havde jeg faktisk overvejet, men lige præcis dét som jeg vil inde for pædagogik, det er bedst at gøre herhjemme. Men jeg er god nok til engelsk, jeg skal bare lige ind i det. Så bliver man også så usikker lige pludselig på sig selv. Men når man er i det, så flyder det jo så fint.

   Tusind tak for dine ord, de hjælper <3

   KH
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sissel

  Sådan et godt og sindssygt vigtigt emne! Tusind tak for at dele de her tanker, det er noget der har skræmt mig meget i lang tid nu, og det er utrolig rart og lettende at høre dine tanker om det! Hvad-nu-hvis kan hurtigt fylde og ødelægge for meget. Så tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Sissel.

   Tak for din kommentar. Det er rart at høre at jeg ikke er den eneste, der kan have sådan nogle tanker. Tror de er ret normale. Måske skal man bare sørge for at man ikke lytter så meget til dem! 🙂

   KH
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ivana

  Jeg tog til Wien i forbindelse med min praktik, som led i studiet. Jeg var også virkelig nervøs og nærmest bange for hvad der ville vente, men det var nok været den mest berigende oplevelse nogensinde. De første par uger var ret hårde, og jeg følte mig rimelig ensom, men da jeg faldt ind i en rutine og begyndte at starte venskaber, forsvandt frygten af sig selv. Jeg har aldrig oplevet så mange stik af lykke, som i de 4 måneder. Jeg savner det virkelig meget. Så jeg har besluttet at tage min kandidat i Wien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Ej! Tak for din kommentar. Det er bare mega rart at høre. Jeg er sikker på at jeg nok også vil opleve ensomhed, selvom jeg har min kæreste med. Men det må simplethen ikke skræmme mig fra at tage afsted <3 Held og lykke med din kandidat – det lyder mega spændene.

   Kram
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Virkelig skønt indlæg! Oprigtigt, ægte og jeg elsker strukturen og citaterne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Tusind tak! Det gør mig meget glad <3

   KH
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os snakke om: "sex i et forhold" #1