3 liter vin og 6 Daim

Jeg ser dig – se mig.

Hello! Jeg vil først lige dele nogle ord som landede i min indbakke den anden dag. 
“Hej Caroline (…) Sagen er, at når du ligger billeder op af dig selv hvor du har tøj på hele kroppen, tænker jeg ALTID noget ala ‘Hold kæft hvor er hun skøn og dejlig at se på. Glad, glimt i øjnene, livsbekræftende – bare mega smuk!’. Og når det så er, at du ligger et billede op i undertøj eller hvor du viser mave eller lignende, tænker jeg altid ‘jamen.. hun er jo præcis ligesom mig..?’ Altså forstået på den måde, at vores kroppe virkelig ser ens ud. Men forskellen er, at jeg bare ikke normalt ser mig selv på den måde, som jeg ser dig på. Og dét har jeg faktisk tænkt meget på. Så jeg er begyndt at minde mig selv om det, hver gang du lægger ethvert billede op. Og siger til mig selv, at der faktisk måske er nogle, der også tænker sådan nogle positive ting, når de ser mig. Så det skal du virkelig have tak for! Betyder en kæmpe stor forskel i min hverdag. Det er enormt befriende.”

Typer som de beskeder, dem får jeg ofte. Det er jo et kæmpe skulderklap til mig og det tager jeg kærligt imod. Jeg er så glad for at inspirere og at folk gider kigge med og se mine billeder. Jeg får også tit beskeder fra folk der nemlig skriver, at de ser på mig, på en anden måde end de vil se på sig selv, selvom vores kroppe nærmest ser ens ud. Det fortæller mig 2 ting: 
1. vi er alt for gode til at rose og anerkende andre, vi skal være bedre til at vende den der opmærksomhed indad og kigge mere på hvad der sker inde i os.
2. Hvad betyder en “kropsstørrelse” når smilet og glæden i mennesket er ægte?

Hvad kan man selv gøre ved dette problem? Du kan starte med at blive opmærksom på det. At du muligvis ser lidt for meget rundt på Instagram og på andres kroppe og lidt for lidt på din egen. Er det nemmere for dig at se det smukke i andre end i dig selv?
Man (måske også jeg) kan godt tænke: “hun er også så heldig, fordi hun kan passe alt tøj, fordi hun er så tynd – alt ser godt ud på hende”. Men hvis jeg så ser hende i undertøj, så kan jeg jo se at vores kroppe er meget ens. Hvorfor synes jeg så ikke at jeg ser tynd ud på alle billeder? Hvorfor ser alt tøj ikke godt ud på mig? Kan det være misundelse? Det grønne bæst som gør at du ikke kan se klart? Eller er det fordi at du faktisk ikke tænker så høje tanker om din egen krop og udstråling. Det ironiske ved det, det er at kvinden man kigger på på Instagram, hun kan sidde med præcis de samme tanker om dig. Hun kan være mega misundelig på din afslappede tøjstil og virkelig ønske at hun selv kunne slappe noget mere af.

Det er virkelig vigtigt at man følger nogle på de sociale medier der inspirerer en. Der er alt for mange måder hvor på man kan blive ked af det, hvis man kigger på nogle bestemte profiler. Det er ikke det værd! Det er helt okay at du engang blev inspireret af at følge fx. mig, men min Instagram har virkelig også ændret sig de sidste par år, så måske føler du ikke at du kan blive inspireret hos mig længere – det er okay. Vi bliver bombarderet med ny viden fra damebladene, eksperterne og medierne, vi får hele tiden af vide hvordan vi kan blive bedre, skønnere, tyndere og sjovere. Sørg for at følg nogle mennesker der husker at minde dig om, at du er god nok – præcis som du er.

Folk spørger mig nogle gange: “Hvorfor lægge sig selv ud i undertøj (og helt nøgen som jeg gjorde forleden) på Instagram?” – fordi jeg kan. Men bare fordi man kan, så betyder det ikke at man skal. Nej. Men jeg mener at alle kroppe er skønne og vi mangler lidt mere diversitet i forhold til vores “kropsforståelse”. Og så skal vi heller ikke være så bange for nøgenhed! Jeg synes det er fantastisk at kvinder verden over viser deres kønshår og hår under armene. Jeg er pisse stolt når kvinder tør stå frem, helt sårbar og fortælle om deres svære følelser. Jeg synes det er BEFRIENDE når en kvinde tør sige: “jeg skal have noget hjælp – det her kan jeg sgu ikke finde ud af”. Vi er ikke perfekte og vi har aldrig nogensinde skulle være det. Vi er kommet alt for langt væk fra hvad der egentlig er vigtigt – nemlig os selv. Alt for mange år har vi kæmpet imod vores egne værdier og regler, fordi vi vil passe ned i samfundets kasse. Jeg er træt og færdig med det.
Så tak fordi du tør fortælle hvor svært det er at acceptere ens krop. Tak fordi du tør sige at du faktisk ikke ved hvordan man løser denne ligning. Tak fordi du kæmper for kvinders rettigheder. Tak fordi du blev mor. Tak fordi du tog på arbejde idag. Tak fordi du blev hjemme. Tak fordi du træner 5 gange om ugen og tæller dine kalorier. Tak fordi du ligger på sofaen og ikke har rørt dit træningskort i flere måneder. I er alle sammen med til at gøre os til os og dig til dig. Selvom det ikke alle dage er nemt, selvom det ikke altid er sjovt. Men tak for dig. Jeg ser dig og jeg synes du gør det pisse godt! 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

Jeg bliver så glad når i kommenterer.

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 liter vin og 6 Daim