Indsend din historie: prævention

dokumentarer på DR du skal se

Jeg er inde i en periode lige nu, hvor jeg ikke rigtig kan blive fanget af en serie. Måske fordi jeg ikke har lyst. Måske fordi jeg holder mere at læse?
MEN, jeg har altid elsket at se dokumentarer. Men eftersom jeg ikke ser så meget “flow-tv” mere, så glemmer jeg sgu at gå ind og se hvad tv’et har udgivet.
DR laver nogle rigtig gode dokumentarer, det har de faktisk altid gjort – også koster det jo ikke en rød klejne at se det. Jeg har aldrig set en rød klejne. Tror faktisk slet ikke at det er en talemåde. 

Deres dokumentarer ligger jo ikke på hjemmesiden for altid, så det er bare med at holde sig opdateret.
Så her får du lige min anbefaling på 4 aktuelle dokumentarer på DR.dk:

1. Din Psykopat!
Beskrivelse: Vi kender dem alle sammen. Hverdagens psykopater, mennesker med kyniske og ufølsomme træk.
Læge Charlotte Bøving er overbevist om, at hendes afdøde far var psykopat. Udadtil var han en charmerende og dygtig læge, men derhjemme var han voldelige og manipulerende.
I programserien din psykopat! undersøger Charlotte, hvad det gør ved os at være i en relation til en psykopat, og hvordan man kommer videre.
Der er i alt 3 afsnit, men der er kun udkommet 2. Det første handler om at vokse op med en far der er psykopat. Andet afsnit handler om at ens kæreste er psykopat. Jeg har kun set det første, hvor komikeren Geo snakker meget åbent og sårbart om hans barndom med en far der var psykopat.

2. Tværs på DR3 
Tvært på DR3 sætter fokus på en masse hårde og svære emner, som er et stort tabu for mange af os. De har lavet dokumentarer om mobning, død, savn, misbrug, hjemløshed, kærestesorg mm. Det sætter gang i tankerne og får mange til at føle sig mindre alene, fordi de her modige unge mennesker, tør at stille sig frem og tale om de svære emner! TAK FOR JER! 

3. Horisont: en barndom på bunden 
Beskrivelse: 14-årige Shay Sawyer drømmer om en ferie til Spanien, men hans forældre har ikke råd. Antallet af britiske børn, der lever under fattigdomsgrænsen, er nu det højeste i 15 år, og mange briter frygter en forværring, når England forlader EU om fem måneder.
Horisont sætter fokus på en masse vigtige emner. Men jeg blev grebet af denne, især fordi det handler om fattigdom og børn. To ting der bare ikke må hænge sammen!

4. Mens døden os skiller
Beskrivelse: 36 årige Lasse Lüders skal dø. Han lider af sygdommen ALS, som gradvist lammer hans muskler for til sidst at tage livet af ham. Men hvordan forbereder man sig som familie på at ens nærmeste skal dø? Gennem to år har DR fulgt Lasses familie og går i dokumentaren “mens døden os skiller” tæt på de konflikter og dilemmaer der er forbundet med være pårørende til en dødelig syg.
Sygdommen ALS griber ind i hver en celle af familielivet og vender fra den ene dag til den anden op og ned på alting – også kærligheden.
En dokumentar i to dele. Den får maven til at vende sig og tårerne til at trille ned af kinderne. Døden er et kæmpe tabu og det er sygdomme også. Denne her dokumentar er stærk, hård og pisse vigtig!

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

1 kommentar

  • Kathrine

    “Mens døden os skiller” er både den bedste og den mest forfærdelige dokumentar jeg nogensinde har set. Jeg græd som pisket, og plejer ellers ikke at kunne græde til tv. Hver eneste dag siden jeg så den, har jeg følt mig heldig jeg er i live. Det er sundt at blive mindet om, men tænk at det var sådan en barsk dokumentar der skulle til.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indsend din historie: prævention