dokumentarer på DR du skal se

Endelig ikke-ryger!

For præcis et år siden sad jeg på en trappesten i Sønderjylland og røg min sidste cigaret. Jeg havde været til stor fest hos min tidligere roomies familie og skulle hjem for at fejre min nieces 1 års fødselsdag. Jeg havde ikke besluttet at den 4/11-2017 skulle være sidste dag jeg røg, men min pakke var tom og jeg valgte ikke at købe en ny.

Jeg har røget on/off siden jeg var 16 år. Jeg har røget fast i mange år, men har også været stoppet en del gange. Jeg har røget når jeg har været nervøs, ensom, stresset, ked af det, glad og fuld. Jeg har altid ELSKET at ryge. Jeg synes det var så hyggeligt. Min roomie og jeg kunne sidde ude i køkkenet i flere timer og bare snakke og ryge smøger. Timerne fløj afsted og vi sad bare der i vores lille bobbel. Rygerne har altid en federe fest når man drikker, det har jeg altid ment. Den primære grund til at jeg er faldet i flere gange, det er alkohol. Rygning og alkohol hænger sammen. Derfor har jeg faktisk heller ikke været sådan rigtig fuld hele 2018! Hvilket kan lyde mega fesent. Jeg får blackouts. Jeg bliver en strid kælling og jeg får det mega dårligt, når jeg drikker mig fuld uden at jeg ryger. Tror det er fordi at jeg drikker ekstra meget, fordi jeg nu ikke må ryge. Det er jo helt tosset. Nogle gange skulle man ikke tro at jeg er 26..

Jeg var fuld i lørdags og igår var jeg i byen med nogle veninder. Jeg skriver dette indlæg nogle dage før, men jeg håber da at jeg havde en fed fest igår!

Hvorfor stoppe? 
Ja, det er der jo kun gode grunde til. Det er pisse dyrt. Det er skide ulækkert og det er mega skadeligt for dig. Jeg lugtede hele tiden. Mine finger og tøj stank af røg. Jeg havde dårlig ånde. Malte gad ikke kysse mig når jeg røg, hvilket jeg godt forstår – det smager jo ikke godt.

At holde et rygestop kan være ekstremt svært. Især hvis du har mange veninder eller familiemedlemmer der ryger. Jeg har en del veninder der ryger og nogle i min familie gør det også. Det var også virkelig svært de første mange uger og måneder. Det hjalp at downloade appen: “E-kvit”, den er gratis og den regner ud hvor mange penge du har sparet og hvor mange dage du har været røgfri. Man får løbende motiverende fakta om ens rygestop og hvordan ens krop nu har det.

Jeg har kunne holde mit rygestop uden de store problemer nu, fordi jeg faktisk virkelig ønskede at stoppe. Mange andre gange jeg har stoppet, har jeg faktisk ikke ønsket det. Det var bare ideen om at være ryger der ikke ligefrem gjorde mig glad. Men denne her gang har jeg virkelig sagt til mig selv, at rygning er virkelig klamt. Jeg har fortalt mig selv hvor flov jeg burde være over at ryge. Hvor ulækker man er hvis man ryger. Hvor nederen et menneske jeg er, fordi jeg skriver om indre sundhed, også ryger jeg i smug ved siden af. Folk skal have lov til at gøre præcis som de vil, men de her sætninger motiverede mig. Jeg havde brug for at siddestille rygning med noget ekstremt ulækkert, så det slet ikke var tiltrækkende – og det virkede. 
DEL dit rygestop med ALLE du kender. Fordi hvis du så tænker på at falde i, så kan man tænke på hvor mange mennesker man “skuffer”. BELØN dig selv tit og ofte. Giv dig selv en gave hver uge, hver måned, hvert halve år. Jeg har godt nok købt mange ting til mig selv, så alle de penge jeg burde have sparet op, de ligger i min mave eller i mit skoskab.

Malte køber gaver til mig, hvilket også er en stor motivationsfaktor fordi.. Jeg elsker gaver! Han siger hvor stolt han er af mig og han vil gerne belønne min indsats. Så idag skal vi ud og kigge på sko! Jeg har også købt en gave til mig selv, men den får jeg først i morgen kl 11.00! En frisørtid. SHIT jeg glæder mig. Der kommer til at ske vilde sager med mit hår!
– 1 år som røgfri. Jeg kan mærke det på min kondi. Jeg kan smage det på mine smagsløg. Jeg kan se det på min hud. Jeg kan se det på mine tænder. Jeg kan mærke det på min lugtesans. JEG ER SÅ MEGA STOLT AF MIG SELV. Det her skal fejres og det bliver gjort hele dagen idag og i morgen – på Instagram! SÅDAN CAROLINE! 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

2 kommentarer

  • Hvor er du sej Caroline! 💪🏻
    Jeg stoppede selv for lidt over 3 år siden, så jeg kender godt til ‘kampen’. Mand hvor var der udfordringer det første år især, men hold nu op hvor vinder man også meget ved at stoppe! 😌

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Jeg runder snart 9 måneder som ikke-ryger og jeg stoppede præcis på den måde du beskriver. Jeg ønskede inderligt at stoppe, valgte en dato og op til den dag, så sagde jeg alt det negative om at være ryger til mig selv om: lugt, afhængighed, sundhed, pengene… Til trods for min kæreste og alle nærmeste venner ryger, så holder det ved og jeg har kun få gange været fristet (.. ja, alkohol var involveret), men til trods for et par ganges lyst, så har jeg aldrig været tæt på at ryge igen! Herfra er det for altid 🙏🏻

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

dokumentarer på DR du skal se