Lad os snakke om: "prævention" #2

Tiden læger alle sår?

Tiden læger alle sår. Altså: vores sorger bliver mindre med tiden.

Hvis en knogle er brækket, men bliver fikset – så gør det knap så ondt efter nogle år. Hvis du skærer dig på en kniv, så får du måske et lille ar, men det kan en dag forsvinde helt.

På min højre hånd har jeg et ar fra en vorte. På min ventre hånd har jeg endnu et ar fra en vorte. Gad vide om jeg smittede mig selv med vorter? Jeg har ar fra dengang min veninde tabte sin cigaret på min hånd.

“Så kan du altid tænke på mig, når du ser på din hånd” – Hun vil altid bo i mit hjerte.

Andre ar kan ikke ses. De sidder inde under huden og de kan mærkes. Det er ikke sikkert at de mærkes hver dag, men ofte kan de. Hjælpen kan komme udefra. Det kan mærkes som om elefanten træder væk fra din milt og at du igen kan trække vejret frit.

Jeg ved ikke om din milt har noget med din vejrtrækning at gøre.

Du er fri. I noget tid. Så kommer smerten igen.
I mange år kan man slå sig selv oven i hovedet, fordi det ikke bliver bedre. Terapeuter og coach kan hjælpe på det. Men kun kortvarigt. Men det ved du ikke.

Tårene løber ned af kinderne på dig, fordi din læge ikke tror på dig. “Jeg lover dig, jeg har det virkelig dårligt”. Så giver hun dig den henvisning til en psykolog. Du føler dig så alene.

Du får aldrig brugt din lægehenvisning.

Man kompenserer, fordi man ikke vil anerkende smerten. Det lykkes, men kun kort.

“Hvorfor er du i så dårligt humør?” 
Du ved godt hvorfor, men du tør ikke sige det. Det er mig den er gal med.

Så du lukker det inde. Igen. Det hjælper. Men kun kort.

Nu står du her. Du har grædt alle tåre, du har råbt alle ord. Du har kastet alle ting og det eneste du står tilbage med er dit smuldrede hjerte.

“Jeg kan ikke det her alene” der var flere tåre i din krop. Du står midt i østersøen. De føles som syre mod dine røde kinder.

“Ingen har bedt dig om, at du gør det her alene”.

Du er ikke alene. Det har du aldrig været. Men det er hvad smerten gør ved dig. Den isolerer dig. Ensomheden er som et jerntæppe om dine organer.

Jeg er ikke alene. Jeg har dig. Og vi skal gøre det her sammen!

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

4 kommentarer

 • Henriette

  Hej Caroline. Er nødt til at åbne munden her, for jeg syntes virkelig du kommer med noget af en påstand. “Terapeuter og coach kan hjælpe på det. Men kun kortvarigt. Men det ved du ikke.”. Jeg vil gerne be om din dokumentation for det. Det var noget andet hvis du skrev “min oplevelse er at…” eller at “Dette er mine tanker” Men her hvor du “generelisere”, vil jeg rigtig gerne se din dokumentation på det du skriver, så jeg kan forstå din påstand! Mvh. Henriette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej Henriette.

   Det her er nødvendigvis ikke et sandfærdigt indlæg. Det er et uddrag af mine tanker, ikke baseret på ærligheder altid.
   Det kan ses som små fiktive historier, eller om en meget ærlig sandhed. Det er optil læseren.

   Jeg har været til mange terapeuter som har hjulpet mig enormt meget. Ved slet ikke hvor jeg ville være, hvis jeg ikke havde fået den hjælp.

   Tak for din kommentar.

   Mvh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Ok- jeg syntes bare du stiller det op som en påstand om at det ikke hjælper. Fair det er en uddrag af dine tanker, det respektere jeg også. Bare pas på. Der er utrolig mange der ser op til dig- dertil har du også et ansvar for at kunne argumentere og ikke bare komme med en påstand, især ikke i den kategori da der kan sidde folk der tænker- “ja hun har ret, det hjælper måske nok slet ikke.” Så derfor netop ikke tager et spring der måske er brug for til at kontakte en behandler. Derfor jeg reagere som jeg gør, for mener man burde bakke op til at tage det spring til behandling, for det kan været et sejt spring- som du sikkert også ved! Og jeg har utrolig meget respekt for folk der tager det valg…. Før jeg roder mig ud i noget vil jeg gerne slutte af med at skrive at jeg IKKE mener du ikke lever op til dette ansvar. Det er bare en påmindelse om det! Hav en god dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Jeg har åbent skrevet om hvor meget en terapeut og en coach har hjulpet mig i nogle situationer. Men lige i denne situation, der har de ikke kunne hjælpe mig, fordi jeg endnu ikke er klar til det. En masse følelser står mellem linjerne.

   Tak for din kommentar.
   Vh
   Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os snakke om: "prævention" #2