bæredygtigt gavepapir

Bøger jeg ønsker mig til jul

Jeg holder af at læse. Mange bøger, underlige bøger, krimier, kærlighed, digte, sjove bøger!
Jeg har lige sendt min ønskeliste ud til min familie, der er 18 bøger på den. Jeg glæder mig allerede til at gå i krig med en masse nye verdener!
Men jeg tænkte at jeg lige ville dele min bog-liste med jer, til inspiration, hvis du, ligesom jeg, elsker at læse.


1. Call me by your name. Den findes også som film, den har jeg ikke set. Vil meget hellere læse om den. Om bogen:  Romantisk kærlighedshistorie sat i Norditalien i 1983. Den 17-årige Elio tilbringer sommeren med sin familie i deres hus i Norditalien og forelsker sig hovedkulds i familiens sommergæst, den lidt ældre studerende Oliver. Elio og Oliver udvikler ganske langsomt et forhold. Det bliver en sommer i det smukke italienske landskab, de aldrig glemmer – og som ændrer deres liv for altid.

2. Manden der ikke ringede. Den lyder bare vildt spændende. Om bogen: Sarah og Eddie falder pladask for hinanden, men problemet er, at de slet ikke kender hinanden, og efter 7 dage sammen, hører Sarah ikke længere fra Eddie: Han er forsvundet sporløst, og Sarah aner ikke hvorfor. Men der må være en god grund.

3. Mælk og Honning. En digtsamling af Rupi Kaur. Jeg har kun hørt godt om den. Om bogen: Mælk og honning er inddelt i fire kapitler, der hver omhandler sin egen form for smerte. Rupi Kaurs smukke ord tager læseren med på en rejse gennem livets mest bitre øjeblikke og sætter ord på den sødme, der også kan findes i en svær situation.

4. Solen og hendes blomster. Endnu en digtsamling af Rupi Kaur. Om bogen: solen og hendes blomster handler om sorg, om at føle sig fortabt, om at genfinde styrken, om at ære sine rødder, om kærlighed. Den er delt op i fem kapitler (visne, falde, slå rødder, vokse, blomstre) og er illustreret af Rupi Kaur selv.

De næste 4 bøger er en krimiserie af forfatteren Stefan Ahnhem. Min tidligere roomie Anne, har simpelthen sagt så mange gange at jeg SKAL læse dem. De skulle være barske og voldsomme, men enormt spændende! Så hvis du er til krimi, så er det her et godt bud. Jeg vil helst ikke skrive hvad bog 2, 3 og 4 handler om, da det jo kan røbe hvad der sker i bog 1. Så i får bare lige lidt info og første bind.

Offer uden ansigtFabian Risk er 43 år og arbejder i politiet. To af hans kolleger blev dræbt under efterforskingen af en kompliceret sag, og Risk beslutter at forlade Stockholm og begynde på en frisk i sin fødeby Helsingborg. Risk kommer til Helsingborg sammen med sin hustru og sine to børn midt i en smeltende varm juli, og det er meningen, at Risk skal starte sit nye liv med en seks uger lang sommerferie, inden han tiltræder som efterforsker på stationen i Helsingborg. Men allerede efter nogle få timer i byen, bliver han kontaktet af sin nye chef, Astrid Tuvesson, angående et brutalt mord. Liget af Jørgen Pålsson, som er Risks gamle klassekammerat, er blevet fundet – han er blevet brutalt myrdet og har fået begge hænder skåret af.
De andre bøger hedder: Den niende gravAtten grader minus og Motiv X.


1. Tjenerindens fortælling. Er der nogle der har set “The handmaid’s Tale”? Oh yes. Dette er bogen BAG serien. Og jeg ELSKER serien. Om bogen: Offred har kun én funktion i den totalitære republik Gilead: at føde børn, der kan videreføre befolkningen. Hvis hun afviger fra sin påbudte rolle, vil hun – ligesom oprørerne – blive hængt eller sendt væk fra Republikkens sikkerhed for at dø langsomt af radioaktiv stråling.

2. Det bliver sagt. Det her er desværre en sand historie. Nogle helt utilgivelige overgreb et barn har været udsat for. Jeg ved den kommer til at blive hård at læse, men alligevel så ønsker jeg mig den rigtig meget. Om bogen: “Det bliver sagt” er genudgivelsen af forfatteren Kristian Ditlev Jensens rystende beretning om det mørkeste kapitel i hans liv. I tre år, fra han var 9-12 år, blev han seksuelt krænket af den pædofile vaneforbryder Gustav. Overgrebene stopper, da Kristian som 12-år bryder tavsheden og fortæller sine forældre om hændelserne. Noget dybt inde i ham er dog ødelagt, og det resulterer i en årelang kamp om overlevelse og mange års psykoterapi.

3. Intet. En lidt ældre bog. En bog jeg læste da jeg gik i 7’ne klasse tror jeg. Det er nok mest en ungdomsroman, men alligevel er det den bog, som der har sat de aller dybeste spor i mig. Så den vil jeg meget gerne eje. Om bogen: En række 7. klasse-elever i 90′erne kommer på dybt vand og det kommer til at få alvorlige konsekvenser. “Intet” af Janne Teller handler om Pierre Anthon og hans klassekammerater. Pierre Anthon skaber røre i andedammen, da han proklamerer, at intet – overhovedet – betyder noget.

4. Begyndelser. En bog jeg faktisk ikke har hørt så meget om, men jeg fandt den og blev straks meget nysgerrig på den. Om bogen: Begyndelser er fortællingen om en mands liv fortalt i omvendt kronologi – fra selvmord til fødsel. Hvorfor gik det egentlig som det gik? Terje – far, ægtemand, søn og miljøforkæmper – ligger på hospitalet efter et forsøg på at tage sit eget liv, og herfra følger vi ham baglæns i tid, gennem voksenliv, ungdom og barndom.

5. Pasfotos. Den bog har virkelig været på min ønskeliste længe. Jeg synes virkelig at den lyder spændende. Om bogen: Rejseromanen “Pasfotos” af Einar Már Gudmundsson tager dig med på en fantastisk rejse – ikke bare tilbage til 70’erne, men også til Norges fjelde. Hallis og hans ven Jonni rejser fra Island til Norge. Planen er at spare op og tage på en fortryllende rejse, men da de først lander i Norges smukke landskaber, forelsker de sig. Sommeren bliver slet ikke, som de havde forventet. 

1. Fantastiske skabninger og hvor de findes. Amen jeg er jo en KÆMPE Harry Potter fan. Jeg har nok læst bøgerne 5-6 gange. Set filmene endnu flere gange. Jeg kan ikke beskrive hvor ÆRGERLIG jeg er over, at de film der bliver kommer i biografen, ikke bliver lavet som bøger. Der udkommer 5 fantastiske skabninger film, men der er kun denne ene bog. Det gør bare at filmen mangler et eller andet.. Noget af det magiske er desværre væk. MEN, derfor skal jeg selvfølgelig stadig have fat i bogen. Om bogen: J. K. Rowling står bag “Fantastiske skabninger og hvor de findes”, der originalt er skrevet under pseudonymet Newt Scamander. Bogen hører sig til i et hvert troldmandshjem, men også hos alle Mugglere, der kan lide Harry Potter og kunne tænke sig at vide lidt om alle de magiske skabninger, der findes rundt omkring

2. Store små løgne. Igen, den findes også som serie på HBO, og den er virkelig, virkelig god. Jeg slugte den, og der kommer snart en sæson 2 som jeg glæder mig til. Jeg er ret nørdet, så jeg vil gerne have ALT info med, derfor er jeg jo nødt til også at have bogen. Om bogen: Er det mord? En tragisk hændelse? Eller bare forældre, der ikke kan opføre sig ordentligt. Sikkert er det i hvert fald, at nogen er død. Store små løgne følger tre kvinder, som har hver sine udfordringer. Madeline er en stærk kvinde, sjov og skarp, lidenskabelig – og ikke den tilgivende type. Hendes ex-mand og hans nye yogi-kone er flyttet ind i Madelines elskede kvarter, og deres datter er startet i samme børnehave som Madelines yngste. Som om det ikke kunne være nok, lader det til, at hendes teenagedatter er begyndt at foretrække sin far fremfor Madeline.

3. Se dagens lys. Det er en fremtidsfortælling, hvilket jeg altid synes er så spændene at læse. Gad vide hvor vi er om X antal år. Hvad mon der sker? Denne her bog lyder meget spændene. Om bogen: I fremtiden er mennesket, verden og livet styret af en enkelt datamat. Systemet forsøger at fjerne den menneskelige ulykke og derfor bliver hver eneste indbygger givet et nyt liv – hver dag. Hver eneste nat bliver alle mennesker flyttet rundt, for at forhindre den hæmmende kontinuitet, der ses som årsagen til sorg og smerte. Ikke alle indbyggere ønsker sig en ny tilværelse, en ny familie og et nyt arbejde hver dag og da to unge bliver forelskede og ønsker at blive sammen, beslutter de sig for at gøre oprør mod systemet. 

Jeg håber i kan finde lidt inspiration og måske få lidt flere ønsker på listen, eller købe en gave til en du ved ville blive glad for en god bog! 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

1 kommentar

  • Hvis du endnu ikke har læst “Kærlighed for voksne” af Anna Ekberg, så kan jeg kun anbefale den! (Faktisk anbefaler jeg den til alle.. også folk der ikke læser normalt) DEN ER SÅ FANDENS GOD!

    / sisselsolsort.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

bæredygtigt gavepapir