Lad os snakke om: "forbudte tanker" #4

Kvinder der løfter kvinder..

Jeg var ikke kommet så langt uden Nadja. Nadja som også er kendt under navnet Sunderehverdag.dk.
Nadja og jeg mødtes for 5 år siden ca. På et tidspunkt hvor vi begge gik meget op i sundhed og træning. Men faktisk så var der ikke nogle af os som var specielt glade i det. Det vidste vi bare ikke rigtig.

Hvis jeg ikke havde mødt Nadja, så er jeg ikke sikker på at jeg ville have så godt et forhold til min krop som jeg har.

Der var en pige der skrev til mig i går, at hun ikke vidste hvordan hun skulle få det godt i sin krop, fordi hun simpelthen ikke kunne holde den ud. – Det er der faktisk piger og kvinder der skriver til mig dagligt.
Men dagligt får jeg også “tak” og “jeg har lært at holde af mig selv” i min indbakke. Og jeg har fået begge former for beskeder i snart 6 år. Det bliver ved. Fordi vi bliver ved med at være i krig med vores kroppe og sind. Og vi bliver heldigvis ved med at blive klogere på begge ting.

Vejen til et afslappet forhold til ens krop er ikke nem. Det har taget mig år at komme hertil. Og nogle dage har jeg stadig svært ved det. Men det er okay. Men det kan lade sig gøre.

Nadja og jeg begyndte så småt at åbne op for hinanden. Vise lidt sårbarhed og faktisk sige: “det her er mega svært”.
Mange veninder sammenligner sig med hinanden. Der kan være en hemmelig “kamp” kørende med hvem er den smukkeste, tyndeste, sejeste.. Og andre tillægsord der slutter på -STE.

Det har aldrig været tilfældet med Nadja og mit venskab. Jeg har kunne stå helt nøgen foran hende, uden hun dømmer mig. Jeg har kunne fortælle hende min ærlige mening, uden tanke på hvad JEG får ud af det. Ikke andet end jeg håber jeg får en glad veninde.
I sommers var vi i sommerhus sammen, hvor vi tullede rundt i bikini eller ret nøgen dagen lang. Jeg følte ikke et gram af fordømmelse eller (negativ) sammenligning. Vi var tværtimod enormt gode til at rose hinanden, fortælle hvor skønt vi havde det med vores krop. Mens vi solede os, drak vin, spiste chokolade og læste bøger. Billedet foroven er også taget derfra. Se hvor glade og solbrune vi ser ud. Sommerbørn. Sommeren der varede i 40 dage og 50 nætter. 

Dengang, for 4-5 år siden. Så talte vi om det vi synes var svært ved vores krop. Og hvor svært det faktisk var at passe ned i kasser, som man faktisk ikke kan lide at være i. Vi gav hinanden støtte og snakkede rigtig meget om kroppen og hvad det vil sige at være glad.

Hvor tit sætter man sig ned med ens veninder og snakker om kroppen? Om ens svære tanker i forhold til ens krop?

Mit “problem” har været at jeg altid har været en slank pige. Så jeg er ofte blevet mødt af: “ej, du burde ikke brokke dig, du er jo tynd!”. En fordom som Nadja også blev mødt af. Men HALLO?! Kropsro handler ikke om BMI og vægt. Du ved ikke hvad den slanke pige har været igennem, du står ikke i hende sko? Du ved faktisk ikke hvad nogen anden kvinde har været igennem. Det er simpelthen for letkøbt at sige at tynde kvinder har det lettere end kvinder der vejer mere end dem. Min krop, mine regler. Løft hinanden. Stå sammen. Andre kvinders kroppe er ikke vores slagmark.

ACCEPT KOMMER INDEFRA! Det var vi enige om dengang. Vi fandt faktisk ud af at vi kæmpede for den samme sag. Budskabet om at vi alle er skønne og vi alle har lov til at være her. Uanset farve, form, størrelse, højde og køn.
Det var ikke nemt alle dage. Vi fik ret mange beskeder om “..at vi nødig skulle sige noget, vi var jo så tynde og slanke. Tænk på de overvægtige mennesker?!”
Dem tænkte vi også på. Men vi tænkte på alle kvinder. Og vi boede altså i kroppe, som samfundet vil betegne som “normale“, derfor så var vores stemmer nødt til at komme ud af vores helt “normale” kroppe. Hvad vil det sige at være normal? Er vi alle ikke lettere normale på vores helt egen unormale måde? Hader det ord. Det kan jo heller ikke være rigtigt, at du skal veje “for meget” for at kunne tale om kropsro?

Vi har skrevet om det. Vi har snakket om det. Vi har delt billeder i tusindevis. Og vi bliver ved. Nadja er en af de sejeste kvinder jeg kender. Hun kæmper for DIG. Dig der vil have et bedre forhold til din mad og din krop. Hun er uddannet klinisk diætist og madmentor. Hun skriver om alle de følelser og tanker vi alle sammen har, men få af os tør at stå ved. Hun har lavet et podcast kursus som du kan downloade gratis lige HER og jeg synes du bør lytte til det. Jeg fik enormt meget ud af det, selvom jeg synes jeg har et godt forhold til min krop og min mad.

Jeg skriver meget om den indre sundhed. Fordi jeg har lært på egen krop, at den indre sundhed er vigtig at arbejde med, hvis du vil have fokus på den ydre. Det kommer indefra. Inde fra dig. Inde fra dine lyster og dine behov. Og det er dem som du skal lære at lytte til. Forstå at du er vigtigst og at du 100% er en bedre udgave af dig selv, hvis du har sørget for at passe på dig selv.

Faktisk ville jeg bare lave en story på Instagram om at jeg ikke kunne gøre det her uden Nadja. Men så tog nissen ved, og hesten fik sgu hurtig sko at løbe på.
Nej det er ikke nemt. Men jo, det er muligt. Jeg vil anbefale dig at kigge din veninde dybt i øjnene og dele nogle sårbare tanker med hende. Veninder er guld værd. Dem lytter vi ofte mere til end vores forældre og kærester. Jeg ønsker for alle kvinder, at de har en Nadja i deres liv, hun er ikke bare guld værd. Hun er fandme hele chokoladeplantagen værd (ja, vi kan godt lide chokolade) 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

Jeg bliver så glad når i kommenterer.

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad os snakke om: "forbudte tanker" #4