5 opturs-ting

Jeg SKAL være bedre end din eks..

(Foto taget af min dygtige fætter, skriv til ham hvis i ønsker at få taget nogle fine billeder)

Malte lå op af mig. Krammede sig ind til mig og sagde: ”nu er du faktisk mit længste forhold!”. Mig: ”hvad? Er det rigtigt?” – mens jeg alligevel ikke kunne lade være med at tænkte: ”SÅDAN!!!”
Da jeg mødte Malte var mit længste forhold på ca. 3 år (minus et par måneder måske). Det samme var hans. Om en måned har Malte og jeg været sammen i præcis 3 år!! I starten af vores forhold der betød det meget for mig, at jeg var den gode kæreste. Det gør det selvfølgelig stadig. Men jeg skulle være endnu bedre end kvinden han elskede før mig. Kvinden jeg aldrig har mødt, men alligevel deler en del med. En hemmelig konkurence kun med mig selv. Rimelig trist, fordi jeg havde jo allerede vundet – jeg havde ham. MEN, sådanne følelser er ikke rationelle altid. Som fx denne “helt” opdigtet historie. Den bygger på mine sande følelser:
Jeg spørger: ”ej skat. Skal vi ikke tage til Amsterdam til efteråret?”
Ham: ”jo god ide. Det er en skøn by”
Mig: ”har du været der?”
Ham: ”ja, med Amalie”
Mig ..…. ”London er også en smuk by” …. Eller også tænker min hjerne at vi SKAL til Amsterdam og bare have en ENDNU federe ferie end de havde. JEG VIL VÆRE DIN BEDSTE KÆRESTE NOGENSINDE.

En tanke kunne være: Vi skal bare klare 3 år sammen, så har vi ramt en milepæl og jeg får en stjerne på skulderen. Fordi jeg er bedre end de andre piger. Og du er bedre end mine andre kærester. VI er bedre kærester.

Og hvad er de her tanker så bygget på?
Usikkerhed. Jalousi. Utryghed. Mistillid. Uro. Og kærlighed.

Noget der varer 2 måneder, kan være lige så smukt som noget der varer 2 år. Hvem har lyst til at være i et forhold i 3 år, hvis man skændes 4 ud af 7 dage om ugen? Hvis der ikke er noget sex? Hvis man ikke forstår hinanden og giver hinanden plads. Mange holder ud i forhold. Med en partner de ikke begærer, elsker, interesserer sig for længere. Det har jeg ikke lyst til.

Nogle dage føler jeg at Maltes og mit forhold lige er begyndt. Jeg får stadig sommerfugle i maven og kilden gode steder når han kysser på mig. De her 3 år er fløjet afsted.. Jeg forstår det ikke.

Men vi havde en meget turbulent start på forholdet. Jeg slæbte mine dæmoner med ind og det gjorde stor skade på os. Vi har i over et år arbejdet hårdt for at opbygge en tillid til hinanden og tiltro til at vi faktisk er gode for hinanden. Jeg har haft meget svært ved at give ham alt min tillid. Jeg har for mange røde flag! Det har været svært og jeg ville ikke hade ham, hvis han stoppede op og sagde: ”jeg kan ikke mere..” – fordi jeg har en tung kuffert med mig. Og den rummer ikke kun sæbebobler og glimmer. Jeg har hamret døren i. Sagt grimme ting og ramt ham med de ord jeg ved der gør ondt. Fordi jeg var bange. Bange for at lukke ham ind. Så er det jo nemmere at lukke i, i stedet for at åbne op. Og jo. Han er da blevet sur. Ked af det blev han også. Men han er aldrig gået – selvom jeg er gået over stregen flere gange. Han har krammet mig ind til sig, mens jeg har fået lov til at græde ud. Sagt om og om igen: ”der skal mere til at vælte min båd!”.

Det er underligt. Hvis Malte har jomfru da jeg mødte ham ville jeg nok synes det var lidt sært. Jeg er jo glad for at han har kenskab til kvinder (og deres kroppe). Men man vil helst ikke have, at han har ALT for gode oplevelser med andre kvinder. Haha. Det ville jo ikke gøre noget hvis rejsen til Amsterdam var virkelig dårlig, fordi de skændes hele tiden.. Åh, det er jo tåbeligt når man skriver det ned. Jeg lyder som en hysterisk kvinde. Men det er jeg også nogle gange. Og jeg er fandme også en usikker kvinde til tider.  

Jeg tror det er slemt, hvis man ikke anerkender og accepterer det. Altså at det kan gå en på. Og at man er usikker til tider. Det har jo intet med ekskæresten at gøre, hun er jo sikkert skøn og rar. Det handler jo om noget inde i mig, og om en mand jeg elsker så højt, at jeg sommetider bare begynder at græde når jeg tænker på ham (no shit).

Det handler jo om kærlighed. Kærlighed til en mand. En mand som jeg har lagt fremtidsplaner med. En mand som jeg ønsker at flytte til Færøerne og Fyn sammen med. Få børn med! Selvom jeg ikke rigtig ønskede at få børn. 
Og det må jo ikke gå ind og styre en. Utrygheden kan forvandle en til et ”monster”. Jeg kan godt blive meget utryg, og jeg kan mærke det lige med det samme. Nogle gange ved jeg præcis hvorfor, andre gange ikke. Men jeg har fundet ud af at jeg er nødt til at sige det højt, selvom det kan virke helt tåbeligt og meget sårbart. Så siger jeg noget i stil med det her: ”jeg har haft en underlig følelse. En utryghed. Det er måske fordi vi ikke har set hinanden så meget denne uge. Eller fordi at vi ikke har haft sex længe. Men jeg blev bare ked af det, fordi du kom sent hjem. Jeg nåede at tænke en masse ubehagelige tanker, og nogle gange kan jeg ikke styre dem. Men nu er det sagt”. Og tro mig. Den sætning har jeg sagt/skrevet (plus/minus nogle ord) rigtig mange gange. Det var ikke nemt for mig. At vise mine sårbare sider. Fordi jeg så mange gange ikke er blevet mødt i dem. Men lad aldrig frygten for at tabe spillet, afholde dig fra at være med i kampen.

Jeg har en mand der har elsket. Der har oplevet sorg, glæde, kærlighed og en masse andet. Jeg er sammen med en der har levet. Det samme er er han. Og det er noget af en pakke man får sig nogle gange. Med stor kærlighed kommer der alverdens andre følelser. Og nogle af følelserne er blevet gjort til “fy-følelser”, såsom mistillid, jalousi, usikkerhed. Men de vil altid være endnu mere “fy”, hvis man ikke italesætter dem.

Og ja. Ingen følelser kan man lægge låg på for evigt. De vil komme og nogle gange vil det gøre ondt. Nogle gange vil det være rigtig rart. Jeg sætter pris på at jeg har en mand som omfavner alle mine følelser. Så skal vi jo ikke måles vores kærlighed med andres. Vi lever vores liv på vores måde – så længe vi er glade i det, så betyder det jo alt. Og jeg er glad. Jeg har aldrig været så glad som jeg er nu. Og der kan jeg takke Malte mange gange – med god grund. Tak til kærligheden.

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

16 kommentarer

 • Cecilie

  Hold op hvor er det som at høre mig selv jeg har også haft en hård konkurrence kørende med at jeg skulle være bedre og mere værd til at elske. Jeg var så stor en plecser i starten, fordi jeg var så bange for jeg ikke var noget værd. Tak fordi du deler ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Nogle gange er det bare rigtig rart at vide, at man ikke er alene med ens tanker! Tak for din ærlighed ♥️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvor er det godt, at du sætter ord på! Jeg har haft præcis samme tanker. Jeg ville gerne til London, for at se og opleve det, da min kæreste har boet der, men han havde været der med en ekskæreste, så der gik 3,5 år før vi kom afsted. Og jeg tænkte nøjagtige samme tanker som du. De tanker var heldigvis forsvundet inden, vi tog derover, og vi skal derover igen til maj.
  Men ja for fanden, hvor er det svært, men så vigtigt at få det sagt og sat ord på, selvom man føler, at det er dumt, fjollet og føler sig lidt som en idiot🙈❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Jeg troede faktisk at det “kun” var mig der havde sådanne tanker. Men jeg talte også med Malte om det, han sagde at sådanne tanker har mænd også. De snakker måske bare ikke så meget om det som kvinder. haha… Super tossede tanker man nogle gange har.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Tak fordi du sætter nøjagtige ord på følelser som jeg også selv går med <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Tak fordi du læser med. Tak fordi du er menneskelig og sårbar <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Åh, jeg kender det alt for godt! Jeg har også talt dage ned til, jeg var den min kæreste har været i det længste forhold med – og følt mig helt dum ved tanken, men den dukker altså op,bare engang i mellem !
  Og derudover har jeg svært ved, at holde tanken ud omkring, at han har elsket en før mig. Og det er endnu sværere at snakke om. Men det ved han, og han ved også, det er fordi jeg er så bange for, at det pludselig en dag er mig, der var, den han engang elskede! Tidligere kærlighed er svært! Tak for dit indlæg ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Synes også at det er svært, hvis det er en kvinde som der forlod ham. En kvinde der gav ham hjertesorg. Det er nemmere hvis han gik fra hende, fordi han ikke gad hende mere. Haha.. Altså du ved hvad jeg mener.
   Det er nogle tossede tanker, men de her kommentarer og dem jeg får privat beviser altså at vi er flere som har det sådan her. Og det er ret godt. <3

   KH

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Tak! Og jeg som gik og troede jeg var den eneste (fjollet, ja). Hvor er det dejligt at du tør sætte ord på det. Det her var lige hvad jeg havde brug for at læse <3 Kæmpe knus til dig, og endnu engang tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Ramte lige i hjerte og tårene triller pt ned ad kinderne så jeg ikke ved helt ved om jeg får trykket rigtigt på tasterne. Tak for det her ærlige indlæg

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Åh du godeste! Hvor er du fin og ærlig. Tak for den fine besked ♥️

   Kh
   Caroline Thorsfelt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Nymann

  Det aller fineste og indlæg du har skrevet hvis du spørger mig ❤️🙏 SMUKT!!!☺️👌

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Nymann

  Det aller fineste indlæg du har skrevet hvis du spørger mig ❤️🙏 SMUKT!!!☺️👌

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Tak for din ærlighed, det her havde jeg brug for at høre. Tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Selv tak ♥️ Er glad for det kunne bruges

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 opturs-ting