Det perfekte forhold?

Lad os snakke om: “Diskrimination i nattelivet” #1


Reklame for Københavns Kommune 


Tak for alle jeres ærligheder omkring diskrimination i nattelivet! Det er et alvorligt problem og det nytter simplethen ikke at vi lukker øjnene for det. Københavns Kommune har igangsat en større kampagne, som skal sætte fokus på emnet og virkelig informerer folk om at det er et aktuelt problem.

Jeg har stået midt på et dansegulv og fået en hånd klasket på røven, “hvad? Du beder da selv om det når du står der og svinger med den”. Jeg gik i baglås.
Jeg stod for et par år siden og skulle bestille en øl, en mand kommer hen til mig og siger: “du er fandme grim, men mega gode kasser du har” også tog han mig saftsuseme på brysterne. Jeg skubbede ham væk, råbte og skreg – han grinte bare af det og virkede ærlig talt pisse ligeglad.
Jeg havde en veninde der blev smidt ud af en bar fordi hun er homoseksuel.
En dreng kaldte min veninde for en “narrefisse” fordi hun ikke ville hjem til ham, hun var meget fuld og kunne dårligt formulere sig. Jeg gik ind og sagde at han skulle gå, han blev ved og jeg lavede “en scene”. Jeg hævede min stemme, brugte ord som “ingen respekt” og “hendes krop – ikke din”. Opmærksomheden kom på os og dørmanden kom og smed ham ud. Flere mennesker sagde til mig at jeg var for langt ude og det var pinligt, at jeg havde reageret som jeg havde. Men jeg vil hellere råbe en tand for højt og kreere lidt for meget opmærksomhed til mig selv og mine venner, end jeg vil have at nogle skal gå over min grænse. Så må du kalde mig for en hystade og skrigeballon alt det du vil! MIN KROP – MINE REGLER! 

Men hvem siger man det også til, hvis man oplever diskrimination i nattelivet? Er diskrimination kun hvis han tager på ens krop uden at få lov til det? Nej.. Diskrimination er når man forskelsbehandler på baggrund af fx køn, religion, alder, etnicitet, handicap, politiske overbevisninger eller sociale baggrunde.
Hvad skal man gøre, hvis man oplever diskrimination i nattelivet? De 3 gode råd er: sig fra, søg hjælp og anmeld det. Det er lige meget om andre mennesker synes at du overdriver, hvis du oplever diskrimination og at noget omkring dig er ubehageligt, så sig fra. Find en dørmand, personalet på baren, nogle gode venner og fortæl dem om hvad du har oplevet. Ingen vil kunne sige at dine følelser er forkerte. Hvis nogle udelukker dig eller begrænser dig på baggrund af dit køn, etnicitet, religion mm. så er det ulovligt og derfor skal det anmeldes til politiet! Også er det ligegyldigt hvor mange flasker vodka du/de/han/hende har drukket – DET ER STADIG IKKE I ORDEN!

Det skal være trygt at gå i byen, danse, drikke og opleve nattens stemning. Derfor er det så vigtigt at vi sammen fortæller om vores oplevelser, det giver nemlig stof til eftertanke hos læseren. Nogle kan sidde med en fornemmelse af at nogle overtrådte deres grænser, men de gjorde ikke noget ved det fordi “det er sikkert min egen skyld”. Ved så at læse jeres ord, så kan det give en følelse af at vi ikke er alene. At det faktisk ikke er mig der er noget galt med, at jeg faktisk gerne måtte sige fra, fordi det gik over min grænse. Så tak fordi du skrev ind, TAK til Københavns Kommune fordi de sætter fokus på det! Og husk: der har aldrig og vil aldrig være noget i vejen med at være dig. Også er det ligegyldigt hvad du stemmer, hvad du tror på, hvad du spiser, hvad du tænder på og hvordan du klæder dig!

Tak for jeres sande ord om jeres oplevelser – i hjælper flere end i tror når i åbner op! Sammen kan vi bryde tabuet.

*Dørmænd/barer må gerne afvise gæster, hvis de rent faktisk er for fulde. 

Følg mig på Instagram, Bloglovin og Facebook
untitled-13

2 kommentarer

 • S

  Hej caroline!

  Fuldstændig off topic, men hvad hedder modellen på dine reebok sko du har på, på dit instagram billede? (det med eksamen – tillykke forresten!)

  De ser så perfekte ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline Thorsfelt

   Hej S.

   tak for din kommentar.
   Det er simplethen nogle mega gamle sko. De er 4-5 år gamle, så det ved jeg ikke 🙂

   KH
   Caroline

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det perfekte forhold?